Playing now: Electric Light Orchestra - Don't Bring Me Down

Playing next: -  

Scarborough ASK Gets Covered

Scarborough ASK Gets Covered

Published by Local Democracy Reporter Carl Gavaghan at 1:12pm 13th January 2020.

A Scarborough restaurant has been granted permission to cover its outside seating area, in order to protect its diners from the ”delights of the British weather”.

Scarborough Council planning officers have granted permission for ASK Italian in Sandside to put a glass structure over its exterior tables so that they can be used all year round.

In its proposal, the national chain said it needed the extension in order to use the area in winter.

Its application stated:

“The proposal seeks to offer additional seating for the restaurant that can be used all year round.

Currently, the external seating area is only suitable for use in good weather conditions. The scheme would see a modern structure with glazed sides and a retractable louvre roof system to replace the existing seating and screening to the east side of the restaurant.

The design further benefits the public by including electronic louvres located within the roof. These rotate to an open position during periods of nice weather and to manage the internal temperature.”

The reason behind the application is due to the changing Yorkshire seaside weather, the company said.

It added:

“The site benefits from an outdoor seating area to the side of the existing building. However, this area is subject to the delights of British weather and therefore cannot always be used during times of inclement weather or for much of the winter season.

The proposed extension will enable ASK to expand its service provision and cater for a wider number of customers.

During busy times, it is expected that this increased level of capacity will ensure no customers are turned away.”

Following no objections being received during the consultation process, Scarborough Council planning officers have granted approval under delegated powers.

Comments

There are 2 comments on this page.

zara, on 13th January 2020 2:25pm
in other words an extension to the restaurant without having to get proper planning permission. I thought outside areas were used by smokers, so if is now glassed where would they sit?
Yorkshire80, on 14th January 2020 9:33pm
About 20 meters away so the people trying to enjoy a meal dont get smoke blown in their face

Submit a Comment

Submit A Comment